Ovenstående anbefalinger skal følges, men årgange kan tilmelde sig mindre træningsturneringer for at prøve niveauet over. Ligeledes kan der arrangeres træningskampe på niveauet over.

U-15 drenge spiller med boldstørrelse 5.

U-15 piger skal spille med boldstørrelse 4.

U-16 og opefter spiller med boldstørrelse 5

3v3 og 5v5:

Kampene afvikles i stævneform med (så vidt muligt). Kampene afvikles med 2x7 minutter, max 60 minutter pr. dag og max 15 minutter pr. kamp.

8v8:

Spilletiden er 60 minutter for alle 8 mands kampe

11v11

90 minutter for senior samt U19 Drenge,

80 minutter for U-18 Piger, U16 Piger, U17 Drenge, U16 Drenge

70 minutter for M+32, M+40, U15 Drenge, U15 Piger, U14 Drenge og U14 Piger.

60 minutter for øvrige 11M kampe.

Halvlegspausen må ikke overstige 5 minutter uden dommerens tilladelse – men må dog aldrig overstige 15 minutter.

8.2.                  Niveauinddeling

SGIF er en breddeklub uden et formaliseret struktureret talentprogram. Træning og kampe skal tilpasses de enkelte spilleres niveauer således at alle udfordres.

SGIF opererer ikke med 1. og 2. hold. Der kan differentieres i f.t. den tilmeldte række. Der må ikke sondres i ressourcetildeling i f.t. spillemæssige færdigheder på andre måder, end at spillere med særlige behov får særligt fokus. Det betyder eksempelvis at spillere med mindre udviklede færdigheder skal have positiv opmærksomhed og ressourcetildeling. Børn og unge må ikke ”parkeres” i et hjørne. Det er vigtigt for klubben at der er plads til alle niveauer og alle de forskellige ambitionsniveauer kan mødes. På den anden side skal der være plads til at talenter kan pleje og udvikle deres kunnen, indtil en naturlig overgang til eliteklubber kan ske.